Tiroid biyopsisi (ince iğne aspirasyonu)

Tiroid bezi ile ilgili hastalıkların araştırılmasında bazen tiroid dokusundan parça alınması gerekebilmektedir. Bu durumlarda ultrason eşliğinde yapılan bu işleme “tiroid ince iğne aspirasyon biyopsisi” denmektedir.

Bu işlemde bir ultrason cihazı ile tiroid dokusuna bakılarak ince bir iğne ile şüpheli alandan birkaç damla sıvı kadar örnek alınmaktadır. Elde edilen numune analiz için patoloji laboratuarına gönderilir.

İşlem poliklinik şartlarında yapılır ve çok az bir ağrıya neden olur.

İşlem öncesinde açlık gerekmemektedir. İşlem sırasında, ultrason görüntülerini almak için boynunuza ultrason jeli uygulanacaktır. Biyopsiye gelirken rahat bir kıyafet tercih edebilirsiniz. İşlem sırasında boynunuzdaki takıları da çıkarmanız gerekecektir.

Tiroid Biyopsisi Sonrasında Hasta Neler Yapmalıdır?

Biyopsi işlemi sırasında hissedilen ağrı anlık olup işlem sonrasında geçmektedir. Nadiren hastalarda hafif bir rahatsızlık hissi oluşabilir. İşlem sonrasında biyopsi yapılan bölgeye gazlı bez veya steril bir bez ile 20 dk kadar baskı uygulanır. Bu süre sonunda herhangi bir bandajlama gerekmez. Biyopsi yapılan alana enfeksiyon açısından bir gün dikkat edilmesi uygun olacaktır.

tiroid biyopsisi - op. dr. muhsin elçiİşlem sonrası hasta derhal normal hayatına devam edebilmektedir.

Diyarbakırda merkezimizde tiroid ince iğne biyopsisi yapılmaktadır.

Sorularınız için; Whatsapp: 0 541 124 56 00 | instagram: (dr.muhsin_elci) ile iletişime geçebilirsiniz. Buraya tıklarak randevu oluşturabilirsiniz.

Sağlık dolu günler dileriz.